Training brengt oplossing dichterbij

Trainingen vinden vaak plaats in groepen met een gezamenlijk doel. Bijvoorbeeld bij het verminderen van faalangst of bij het leren om oplossingsgericht te werken. Training betekent dat je een oefenproces aangaat, gericht op het verbeteren van een specifieke vaardigheid. Deze vaardigheid ga je ontwikkelen door middel van gerichte instructies en systematische herhalingen. Door te trainen en dus veel te oefenen en herhalen kun je veel vaardigheden onder de knie krijgen.

 

Fourelle biedt ondersteuning

De keuze van begeleidingsvorm hangt af van wat je wilt ontwikkelen. Remedial teaching en training zijn vooral gericht op overbrengen van kennis en vaardigheden. Coaching houdt in dat Fourelle je helpt bij het stellen van jouw doelen en het behalen ervan.

 

Praktijk Fourelle biedt diverse trainingen voor kinderen (8 t/m 12 jaar) en jongeren (13 t/m 16 jaar). De trainingen kunnen zowel op school, als buiten de school gegeven worden. Er wordt gewerkt in groepen van minimaal 4 en maximaal 8 leerlingen en de trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur, de intake niet meegerekend. Uiteraard is het ook mogelijk een training individueel te volgen.

 

Overzicht trainingen

  • Faalangstreductie;
  • Weerbaarheid;
  • Sociale vaardigheden;
  • Omgaan met boosheid;
  • Hooggevoeligheid.

 

De trainingen vinden in principe plaats in de praktijkruimte van Fourelle in Breda. Op verzoek is dit ook mogelijk op uw schoollocatie. Vraag naar de mogelijkheden.

Verander werkdruk in gezonde werklust

Steeds meer leerkrachten en medewerkers binnen het onderwijs haken af, raken vermoeid of komen terecht in een burn-out. De dagelijkse werkdruk is groot en de verwachtingen van leerkrachten in het onderwijs zijn hoog. Om problemen en personeelsuitval te voorkomen biedt Fourelle preventief trainingen en workshops, speciaal voor scholen. Met Passend Onderwijs voor de deur voor menig school de oplossing om uitval door ziekte en/of overbelasting van leerkrachten te voorkomen. Lees meer>>