Lucht,
licht, liefde
en loslaten

Drijvende kracht achter Fourelle

Mijn naam is Karin Bakkeren en ik heb twee prachtige zoons, een lieve vriend en twee leuke honden. Sinds mijn opleiding Master Sen Gedragsspecialist is oplossingsgericht werken een uitgangspunt geworden in mijn werk; ik ben ervan overtuigd dat iedereen beschikt over zijn/haar eigen krachtbronnen en oplossingen, maar er soms tijdelijk niet bij kan. Belangrijk daarbij vind ik autonomieondersteuning; welke condities kan ik scheppen waarbinnen anderen zichzelf gaan motiveren?

 

Praktijk Fourelle

De naam van mijn praktijk Fourelle staat voor de combinatie (4 x ‘L’): Lucht, Licht, Liefde en Loslaten. Dat is wat ik graag wil meegeven. Dit zijn voor mij de vier basisingrediënten die ik gebruik om het bovenstaande te realiseren.

 

Ambitie

Doceren, coachen, begeleiden, enthousiasmeren, inspireren, uitdagen, talenten uit mensen naar boven halen, mensen in hun kracht zetten; daar ligt mijn uitdaging, mijn hart en mijn kracht. Leerlingen, studenten en docenten kansen geven te groeien en te laten ontdekken waar hun krachten en oplossingen liggen vanuit rust, aandacht, respect, passie en zelfreflectie.

 

Ervaring

Vanaf 1988 tot 1994 heb ik met veel plezier gewerkt op een school in Roosendaal waar ik als klassenleerkracht deze startende school mede heb mogen ontwikkelen. Naast mijn functie als leerkracht, heb ik daar ook directietaken vervuld. Na mijn opleiding tot remedial teacher en een specialisatie dyslexie ben ik daar remedial teaching gaan geven. Vanaf 1996 tot april 2014 heb ik op een basisschool in Breda gewerkt, waar ik gestart ben als remedial teacher, vervolgens zorgcoördinator werd en vanaf 2010 als intern begeleider en gedragsspecialist werkzaam ben geweest. Sinds 2000 tot op heden heb ik naast mijn werk op school een eigen praktijk voor remedial teaching, counseling en coaching. In deze praktijk begeleid ik met veel plezier en succes basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en (jong)volwassenen. Ook geef ik themagerichte trainingen o.a. faalangstreductie, weerbaarheid, verhogen van zelfvertrouwen, leren leren. En themagerichte workshops/studiedagen o.a. handelingsgericht werken, passend onderwijs, specifieke leer- of gedragsproblemen/stoornissen en oplossingsgericht werken. Vanuit de praktijk verzorg ik ook begeleiding van leerlingen met een REC 3 en 4 rugzak, de training Weg met Citostress vanuit de Sterke Brug en verzorg als gastdocent lesdagen over dyscalculie en dyslexie.

Verander werkdruk in gezonde werklust

Steeds meer leerkrachten en medewerkers binnen het onderwijs haken af, raken vermoeid of komen terecht in een burn-out. De dagelijkse werkdruk is groot en de verwachtingen van leerkrachten in het onderwijs zijn hoog. Om problemen en personeelsuitval te voorkomen biedt Fourelle preventief trainingen en workshops, speciaal voor scholen. Met Passend Onderwijs voor de deur voor menig school de oplossing om uitval door ziekte en/of overbelasting van leerkrachten te voorkomen. Lees meer>>